zaterdag 2 mei 2009

Daar is ie weer!

Zaterdagavond 2 mei is de eerste vogel geariveerd op het webcamnest. rustig poetsend aan het verenkleed en, wachtend op de dingen die komen gaan. Ik ben benieuwd wanneer de tweede binnenkruipt.

6 opmerkingen:

Loes zei

Super! Op naar een mooie gierzwaluwenzomer!

Anoniem zei

Mooi om te zien! Fijn dat ik op deze manier kan meegenieten.
Vraagje van een leek: brandt er nu constant licht om te kunnen filmen? En zoja, hebben de zwaluwen daar dan geen last van?
Groetjes,
Willemien.

Peter Middelkoop zei

Dag Willemien,

De camera is een infrarood camera die met 6 ledjes in het infrarood gebied de omgeving aanstraalt. Dit is buiten het voor ons zichtbare spectrum. Voor ons is het onder de dakpannen bij nacht dan ook stikdonker en overdag zal het er schemerig zijn. De camera "ziet" echter wel en dat beeld wordt omgezet in zwart-wit beelden. Of de Gierzwaluwen infrarood "zien" weet ik niet. Het weerhoud ze er in ieder geval niet van om voor de camera te blijven nestelen.

Anoniem zei

Geweldig om zo weer te genieten, nu kan ik toch kijken naar de gz, nu ze niet op "beleef de lente" te zien zijn. Ik hoop dat alles goed gaat.
Groeten Siska

Peter Middelkoop zei

Dag Siska,

Leuk dat je meekijkt. Zo te zien ligt onze vogel tevreden in zijn nest. Het wachten is op de tweede. Vorig jaar was de eerste vogel al op 27 april binnen en de tweede op 2 mei. We wachten af....

anne-miek zei

Heerlijk om weer te mogen en kunnen genieten van deze bijzondere mysterieuze vogel met zijn koddig koppie, kraaloogjes, witt befje en die prachtige gestroomlijnde sikkelvormige vleugels. Hopen dat de partner snel mag komen en we mogen genieten van die heerlijke romantische knuffels die ze elkkaar geven. Heb nu onder mijn dakgoot twee nestkasten hangen (zelf gemaakt), cd met lokgeluiden wordt regelmatig gedraaid en nu maar hopen en hopen....:))
Heel veel succes en kijkplezier met jouw gierzwlaluwnestcam! Dank dat wij mee mogen genieten!