zondag 22 april 2007

Uit en thuis

Zoals een goed gierzwaluw betaamt brengt hij zijn nachten door op het nest en vertrekt hij vroeg weer naar buiten om zo tegen zonsondergang weer terug te keren. hij is nog alleen, zowel in het nest als in de lucht. Ik heb nog geen andere exemplaren boven de wijk kunnen betrappen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hier ook nog maar één paartje! De rest zal snel volgen en ik ben weer zo blij met hun komst!! Gr. Loes

Anoniem zei

Beste Loes en anderen. Waar kan ik met vragen terecht over hoe gierzwaluwen te lokken. Ik weet en doe al veel, maar zit te springen om antwoorden op nog wat vragen.
Peter

Peter Middelkoop zei

Beste Peter,
Onder het kopje "links" in de linker kolom van deze site staan een aantal sites en fora waar informatie beschikbaar is en waar je vragen kunt stellen. Er wordt vooral ge-experimenteerd met het lokken door Gierzwaluwgeluid af te spelen bij nestkasten. Info is op te vragen bij Gierzwaluwbescherming nederland (www.gierzwaluw.com) De resultaten zijn onvoorspelbaar. De kans op succes lijk toe te nemen als er al een kolonie in de buurt is. Anders ben je erg afhankelijk van "toevallige passanten". Op deze link een stuk over het onderzoek dat Rosanne van Oudheusden deed naar lokken met geluid. http://www.gierzwaluw.com/nummer9.pdf

Google ook eens met de woorden gierzwaluw, lokken en geluid.