maandag 8 juni 2009

Het zijn er drie..!?

Zag om 9:00 uur Jorge vanuit madrid nog 2 kuikens en 1 ei, zowel Willy als Erna spotten rond half elf 3 kuikens. Het lijkt er dus op dat het laatste ei vanmorgen is uitgekomen na 20 dagen broeden. Keurig op schema dus. Nu moet ik ze alleen zelf ook nog eens zien.

4 opmerkingen:

Arjela zei

Moeilijk te zien hoor! Vanavond 22uur was het zo'n gegier hier in de straat (A'dam-de Pijp). Zouden de Aalsmeerse ouders ook aan het rondvliegen zijn? Ja hoor. Een halfuur lang naar een onbewaakt nest vol dons kunnen turen. Wat zijn ze al groot vergeleken met een week geleden! Af en toe stak er een driftig kopje uit, een vleugel in aanleg, een pootje, en een paar keer zelfs twee kopjes tegelijk! Maar drie...?

Peter Middelkoop zei

Dag Arjela,

Het kan best zijn dat de jongste het niet gered heeft. Deze lag immers twee dagen achter op de oudste en wil dna in het voergeweld wel eens onvoldoende aan bod komen. Ook ik heb vanmiddag even zitten kijken naar een nest zonder ouders en kon uiteindelijk maar twee koppies tegelijk zien. We zullen het nog even moeten afwachten. Ik weet wel zeker dat het er drie geweest zijn.

Peter Middelkoop zei

Zojuist drie kopjes zien bewegen. (Ze proberen zich vast de luisvliegen van het lijf te houden. Toch drie dus.

Anoniem zei

O, ik kan het niet laten om steeds even te kijken.
Wat groeien ze snel!
Het worden al echte zwaluwen.
Mooi om te zien, ik geniet er echt van.

groetjes van Erna.